De opperste staat van gelukkigheid.

Jos Vinke pas 39 jaar jong en nu al een van de meest succesvolle reclamemakers ooit. Afgelopen weekend ben je zelfs onderscheiden door Koning Willem Alexander voor je vele belangenloze werk voor goede doelen.

Je voelt je vast wel goed?

Ja ik voel me fantastisch, ik heb alles bereikt in mijn leven wat ik wilde en ik ben pas 39 jaar oud. Ik ben bezig met het werk waar mijn passie ligt. Ik heb ook nog eens het geluk dat ik er een goed belegde boterham mee verdien.

Het is in het verleden vaak genoeg gebleken dat je veel over hebt voor goede doelen. Waar komt deze behulpzaamheid vandaan?

Ik ben opgegroeid met het idee dat je altijd andere moet helpen als je daar toe in staat bent. Toen ik achttien was ben ik begonnen om Stichting ALS te helpen. Dit heb ik gedaan door een evenement in mijn geboorteplaats Lelystad op te zetten. Dit deed ik om geld op te halen en de ziekte meer bekendheid te geven. Het was geen enorm succes.

Dit had je natuurlijk nooit kunnen doen zonder je grote succes in de reclamewereld hoe ben je daar in terecht gekomen?

Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in programma’s die in mijn jeugd veel gebruikt werde. Zoals Adobe Photoshop natuurlijk zijn dit soort programma’s ondertussen vreselijk achterhaald, maar toen was photoshop echt een van de grotere programma’s het merk Adobe was sowieso toonaangevend op dit gebied. Nu zijn ze natuurlijk weer volkomen weggevaagd van de markt door Macromedia. Door deze interesse ben ik uiteindelijk bij de studie Interactieve Media gekomen en vanuit mijn stage plek ben ik steeds verder in het wereldje gekomen.

Je zei dat je alles al bereikt hebt wat je wilde maar wat ga je nu dan doen?

Ik ga door met het geen waar ik altijd mee bezig ben en dat is reclame maken. Doordat je tegenwoordig alles vanuit huis kan doen, hoef ik mijn gezin gelukkig niet meer zo veel te missen als in het begin van mij carrière. Ook zal ik doorgaan met mijn werk voor goede doelen met name voor Stichting ALS. Ik zal pas tevreden zijn als we ALS daadwerkelijk de wereld uit trappen. Verder ben ik zeer blij met alle reclame mogelijkheden die er zijn. Je kan tegenwoordig natuurlijk mensen op zoveel manieren bereiken media als de TV en Internet zijn zo verschrikkelijk achterhaald. Dit soort ontwikkelingen vind ik zeer spannend en volg ik dan ook met bonzend hart.

Heb je nog wat wijze woorden voor ons?

Zorg voor jezelf maar ook voor een ander.

Jos Vinke

banner_schut_stals.gif